24 Ocak 2015 Cumartesi

Bilgisayarın Uyku Modundayken Kendi Kendine Açılması Sorunu ve Çözümü

Bilgisayarınız uyku modundayken kendi kendine mi açılıyor? Şimdi sizlere bu sorundan kurtulmanın yolunu göstereceğim. Ama öncelikle değinmem gereken ufak bir nokta var. Bu sorun eğer masaüstü bilgisayarınızda başınıza geliyorsa ufak ta olsa eğer kullanıyorsanız kablosuz mouse veya klavye ile alakalı olabilir. Çünkü biliyorsunuz ki bilgisayar uyku modundayken açmak için PC' nin açma tuşuna basmak dışında mousenin veya klavyenin bir tuşuna basınca da açılabiliyor. Mouse veya klavyede bir sorun olabilir bu birincisi, ikincisi ise kablosuz mousenizi kullanmadığınız zaman açık bırakıyorsanız masaya dokunduğunuzda falan mouse hareket ettiğinde PC açılabilir. Bu durum laptopta ise eğer laptopunuzda kablosuz mouse kullanıyosanız ve laptop masa üzerinde yani evde veya ofisteyken kendi kendine açılıyorsa olabilir.

Bunların dışında bu sorunun asıl kaynağı genellikle ''LAN'' ın bilgisayarı açma yetkisine sahip olmasıdır. Bilgiyarınızı uyku moduna aldınız, kablosuz mouse ve klavyesini kapattınız ama PC kendi kendine açıldı bir süre sonra. Yapmanız gereken işlem çok basit. Aşağıdaki adımları takip edin:

1- ''Başlat'' menüsünü açın ve ''Bilgisayar'' a sağ tıklayarak ''Yönet'' seçeneğine tıklayın.
2- Açılan pencereden ''Aygıt Yöneticisi'' ni seçin.
3- Ardından ''Ağ Bağdaştırıcıları'' nı bulun ve hemen yanında bulunan ''+'' işaretine tıklayarak kısmı açın.
4- Açılan kısımdan LAN cihazınıza sağ tıklayın ve ''Özellikler'' deyin.
5- Açılan pencereden ''Güç Yönetimi'' sekmesine tıklayın ve ''Bu aygıt bilgisayarı başlatsın'' yazısının başındaki tik işaretini kaldırın ve ''Tamam'' deyin.

Tüm yapmanız gereken bunlar. İyi günler...


NOT: Bu yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

2 Yorum: