15 Şubat 2015 Pazar

Euro Truck Simulator 2 / Hungary Map Modu ve Kurulumu













Oyun Adı : Euro Truck Simulator 2 (ETS2)
Oyunun Yapımcısı : SCS Software
Mod Adı : Hungary Map
Mod' un Yapımcısı : Frank007
Mod Versiyonu : 0.9.22
Mod' un Çalıştığı ETS2 Versiyonu : 1.11.1

Herkese merhaba. Bu yazımda sizlere Euro Truck Simulator 2 oyunu için yapılmış bir mod olan Hungary Map' i tanıtacağım ve kurulumunun nasıl yapılacağını anlatacağım.

Hungary Map, adından da anlaşılacağı üzere Macaristan haritası. Aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz üzere, orjinal ETS2 haritasına göre oynaması çok daha zevkli ve renkli bir harita. Orijinal ETS2 haritasında sürekli otobanlarda yolculuk yaparken, bu harita ile şehir içinde yolculuk yapmanın da keyfine varıyoruz.

Hungary Map, bir mod olmasına rağmen beklediğimden daha stabil bir şekilde çalışıyor. Oynadığım 1-2 saatlik süre zarfında yollardan veya çevre modellemesinden dolayı herhangi bir bug' a denk gelmedim ve garip bir şekilde kaza da yapmadım. Map' in bence tek yönü yanı minimap pek iyi yapılamamış. Yolların dışındaki boş kısımlarda gözüken yollar mı dersiniz, gittiğiniz yolun minimap üzerinde gözükmemesi mi dersiniz böyle ufak tefek gariplikler mevcut. Fakat mod' u kurup oynamaya başladığınızda bunları görmezden geliyorsunuz zaten.

1- Şimdi geçelim kurulum aşamasına. Öncelikle aşağıdaki ''indir'' butonuna basarak ''Hungary Map'' i bilgisayarınıza indirin.
    

(Dosya Boyutu : 173 MB)



2- İndirme işlemi bitince bilgisayarınıza ''HUNGARY_MAP_byFRANK007_v0.9.22'' adında bir winrar dosyası inmiş olacak.
3- O dosyayı açın. (Dosyayı açabilmek için bilgisayarınızda WinRAR programı kurulu olmalı. Eğer kurulu değilse ''İndirin'') Dosyanın açılınca karşınıza bir klasör çıkacak, o klasörün içine girin. Şimdi karşınızda 2 adet metin belgesi 1 adet zip dosyası olmak üzere 3 adet dosya olmalı.
4- ''magyar'' isimli zip dosyasını masaüstüne çıkartın.
5- Dosyanın adını ''magyar.scs'' olarak değiştirin.
6- Ardından dosyayı şuraya taşıyın: Belgelerim > Euro Truck Simulator 2 > mod
7- Haritanın çalışabilmesi için oyununuzun versiyonunun 1.11.1 olması gerekiyor. Eğer böyle ise oyuna girip yeni profil oluşturma kısmına girin ve sağ taraftaki ''Etkin modlar'' kısmında ''magyar.scs.zip'' olarak attığımız haritayı göreceksiniz. Bu dosyayı işaretleyin. Ardından gerekli kısımları doldurduktan sonra ''Oyun alanı'' kısmından ''hungary.mbd'' yi seçerek haritayı oynamaya başlayabilirsiniz.

Eğer oyununuzun versiyonu 1.11.1 değilse oyununuzun versiyonunu değiştirmeniz gerekmekte. Bunun için de Steam' den ''Kütüphane'' kısmına girerek Euro Truck Simulator 2' nin üzerine sağ tıklayarak ''Özellikler'' deyin. Karşınıza bir pencere açılacak. Bu pencerenin üzerindeki üst kısımdan ''Betalar'' sekmesine tıklayın. Ardından ''Girmek istediğiniz betayı seçin:'' yazısının hemen altındaki kısma tıklayın ve oradan ''temporary_1_11_01 - 1.11.1 for incompatible mods'' u seçip ''Kapat'' deyin. Bu işlemin ardından versiyonun değiştirilmesi için Steam otomatik olarak küçük bir dosya indirmeye başlayacak. Dosya indikten sonra oyuna girin ve bir önceki paragrafta bahsettiğim yeni profil oluşturma kısmındaki bir kaç işlemi yapın ve Hungary Map' i oynamaya başlayın. İyi oyunlar...




NOT: Bu yazının kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder