26 Mart 2015 Perşembe

GTA 5 PC Satın Alma Rehberi






















Tüm PC oyuncularının dört gözle beklediği GTA 5, eğer ki bir erteleme daha olmazsa ki inşallah olmaz 14 Nisan tarihinde bilgisayara çıkışını yapacak. GTA 5, bilgisayara çıkmadan önce bile ülkemizi yerinden oynatmayı başardı. Nedeni de tabii ki fiyatı. Fiyatı elbette Rockstar Games belirlemiyor fakat fiyatı belirleyenler oyuna olan rağbeti bildikleri için yüksek bir fiyatlandırma yaparak en pahalı GTA 5' in bizim ülkemizde satışta olmasını sağladılar. Bu yüksek fiyatlar, PC oyuncularını alternatif satış kanallarına yönlendirdi ister istemez. Gelin hep birlikte GTA 5' in PC versiyonunu orijinal olarak satın alabileceğimiz yerlere hep birlikte bakalım :

(Aşağıdaki fiyat listesi, en pahalıdan en ucuza olacak şekilde sıralanmıştır.)

1-) Aral Game > GTA 5 PC (Kutulu Versiyon) > 180 TL
     
 Oyunu www.aralgame.com üzerinden 180 TL karşılığında satın almanız halinde oyunun kutulu versiyonu size gönderilecektir. Eğer internet üzerinden satın almak istemiyorsanız oyun çıkışını yaptıktan kısa bir süre sonra D&R, TeknoSA gibi mağazalardaki raflarda yerini alacaktır. Ülkemizdeki satışa çıkacak tüm kutulu GTA 5' lerin fiyatını Aral Game' in belirlediğini belirtelim. 180 TL gibi yüksek bir fiyattan GTA 5' in kutulu PC versiyonunu önsiparişe açan Aral Game, bir de bu fiyatın yanına ''Satış Fiyatı : 200 TL / Aral Özel : 180 TL'' yazması, bir çok oyuncunun tepkisini topladı. Fakat eğer bir GençTurkcell' li iseniz, oyuna 25 TL indirim ile 155 TL' ye sahip olmak gibi bir seçeneğiniz de mevcut.

2-) Steam > GTA 5 PC (Dijital Versiyon)  > 179 TL

Bir çok oyuncunun oyun satın alırken ilk tercih noktası olan Steam, Aral Game' in 180 TL' lik bir fiyat belirlemesinden sonra herkesi şaşırtarak 200 TL' lik bir fiyat belirlemişti. Bir çok kişiden tepki toplayan Steam, bir süre sonra fiyatı 179 TL' ye çekti fakat bu fiyat, kutulu versiyonla aynı fiyat olduğu için avantajlı bir fiyat değil malesef fakat oyunlarını Steam kütüphanesinde toplamaktan hoşlananlar çoktan aldılar bile zaten.

3-) Playstore > GTA 5 PC (Dijital Versiyon)  > 168 TL

Bir TTNET kuruluşu olan Playstore, Aral ve Steam karşısında 12 TL' lik bir fiyat avantajı sağlamasının yanında, TTNET kuruluşu olması vasıtasıyla da TTNET kullanıcılarına farklı avantajlar sağlıyor. Bunlardan ilki, oyunu 12 ay taksitle internet faturanıza aylık 14 TL eklenmesiyle satın almanız. Eğer oyunu sabırsızlıkla bekleyenlerdenseniz ve oyunun fiyatının 200 TL' ye yakın olması gözünüzü korkutuyorsa, faturanıza ilaveten taksitle oyuna sahip olabilirsiniz. Bunun yanında Playstore' un sağladığı diğer avantaja gelecek olursak eğer, eğer TTNET kullanıcısı iseniz, 1 Nisan tarihinden önce oyunu Playstore üzerinden önsipariş verirseniz, 2-30 Nisan tarihleri arasında sınırsız AKN (Adil Kullanım Noktası)' na sahip olacaksınız. Böylece GTA 5' i indirirken aylık AKN kotanızı da doldurmamış olacaksınız ve internet hızınız düşmemiş olacak.

4-) g2a > GTA 5 PC (Dijital Versiyon)  > 52.66 Dolar > 137 TL

Oyunu g2a üzerinden satın alırsanız, oyunun orijinal ve dijital versiyonuna sahip oluyorsunuz. Size verilecek keyin Rockstar Games Social Club keyi olduğunu belirtelim. Yani Steam' den aktif edilemiyor. 

5-) GreenManGaming > GTA 5 PC (Dijital Versiyon)  > 49.99 Dolar > 130 TL

Oyunu GreenManGaming' ten alırsanız, oyunun orijinal keyine sahip olacaksınız. Bu keyin sadece Rockstar Games Social Club üzerinden aktif edildiğini belirtelim.


6-) İnstant Gaming > GTA 5 PC (Dijital Versiyon)  > 39.89 Euro  > 113 TL

Oyunu İnstant Gaming üzerinden satın alırsanız, size oyunun dijital versiyonuna sahip olmanızı sağlayacak bir key verilecek. Bu key ile GTA 5' in PC versiyonuna orijinal olarak sahip olmuş olacaksınız. Yalnız verilen bu keyin, Rockstar Games Social Club üzerinden aktif edileceğini belirtelim. Yani Steam üzerinden aktifleştirme yapılamıyor, Steam kütüphanesine eklenemiyor.

Oyuna eğer 1 Nisan' dan önce önsipariş ile sahip olursanız, 1.500.000 Dolar oyun için para kazanacaksınız. Oyuna zengin başlamak istiyorsanız acele edin!


NOT: Bu yazının kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder