21 Temmuz 2016 Perşembe

Android 7.0 Nougat Güncellemesini Hangi Akıllı Telefonlar Alacak?


Uzun süredir ortalıkta Android N adıyla dolaşan 7.0 güncellemesinin adı geçtiğimiz günlerde Android Nougat olarak netleşti. Her güncellemede olduğu gibi Nougat güncellemesini önce Nexus cihazlar alacaklar, daha sonra diğer üreticilerin cihazları bu güncellemeye kavuşacak. Üreticiler henüz güncelleme takvimini açıklamış değiller fakat şimdiden hangi üst seviye modellerin bu güncellemeyi alacağı belli. İşte Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak akıllı telefonlar:

SAMSUNG

Model çeşitliliği nedeniyle en çok güncelleme sunacak şirketlerin başında Samsung gelmekte. Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy S6 Active modellerinin güncelleştirmeyi alacağı kesin. Tabii ki bu yılın Şubat ayında tanıtılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge' de aynı şekilde güncellemeyi alacaklar. Bunlara ek olarak Galaxy S7 Active, Galaxy Tab S2 ve Galaxy Note 5' in de güncellemeyi alabileceği söyleniyor.

HUAWEİ

Google' ın Nexus programı dahilinde Huawei' ye ürettirdiği Nexus 6P, güncellemeyi alacak akıllı telefonlar listesinin başında yer alan telefonlardan biri. Buna ek olarak P9, P8 ve Mate 8 modelleri de Android Nougat' a geçecek. 

LG

LG' nin güncellenecek cihazlarından ilki Şubat ayında duyurulan ve Nisan ayında satışa çıkan LG G5 olacak. G5' in yanısıra LG V10' da 7.0' a yükseltilecek.

HTC

Bu yıl piyasaya çıkan HTC 10' un Android Nougat güncellemesini alacak ilk HTC cihaz olması beklenmekte. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl duyurulan One A9 ve One M9' da güncellenecek telefonlar arasında yer alıyor. Ayrıca Google Nexus programı kapsamında üretilen Nexus 9' da tabii ki bu güncellemeyi alacak modeller arasında.

ZTE

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE' nin güncellenecek ilk modeli Axon 7 olacak. Geçtiğimiz sene çıkan modeller ile ilgili herhangi bir bilgi ise mevcut değil. 

SONY

Sony' de yeni tanıtılan Xperia X serisinin Android 7.0' ı almasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer modeller ile ilgili belli birşey yok.


0 Yorum:

Yorum Gönder