1 Mayıs 2015 Cuma

Microsoft Build 2015 Konferans Özeti / 2. Gün





Microsoft' un 30 Mayıs' ta başlayan Build 2015 etkinliği 31 Mayıs' ta 2. gününde tüm hızıyla devam etti. İlk günde etkinlikte ne gelişmeler olduğunu, neler tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. 2. günde ilk güne nazaran farklı birşey tanıtılmadı. İlk günün devamı olarak aynı konular üzerinde ilerledi. Etkinlikte kabaca şu konular ön planda oldu :


1-) Microsoft, etkinliğin ilk gününde Windows 10' un final sürümü çıktıktan sonra ilk 3 sene içerisinde toplam 1 milyar cihazda Windows 10 kullanılıyor olması gibi bir hedefleri olduğunu açıklamıştı. 2. günde bu hedeften tekrar bahsedildi ve Microsoft, Windows 10 ile iddialı olduğuna dair mesajlar gönderdi. Bunun yanısıra Windows 10' a ilk sene geçiş ücretsiz olacak, bunu da belirtelim.













2-) Windows 10 ile birlikte yenilenecek olan uygulama mağazası Windows Store' dan bahsedildi.













3-) Windows 10' un tüm platformlarda çalışabilen tek platform olma özelliğine vurgu yapılarak Windows 10' un evrensel bir platform olduğu belirtildi. Windows 10' un evrensel bir platform olmasından yola çıkılarak Windows 10 için uygulama geliştirilmesi üzerine birlikte çalışılan partnerlerden bazıları açıklandı.













4-) Windows 10' a uygulama geliştirilmesi için ilk günde de açıklanan 4 yeni SDK' ya tekrar vurgu yapıldı. Bunları tekrar hatırlarsak: Web siteleri, .NET ve Win32, Android Java/C++ ve iOS Objective C idiler. Bu 4 yolun geliştiriciler açısından uygulama geliştirmede büyük kolaylık sağlayacağından bahsedildi.













5-) Bu 4 konunun yanısıra tekrar Microsoft Edge' den bahsedildi. Biliyorsunuz ki Microsoft' un geliştirilme aşamasında kod adı Spartan olarak bilinen yeni web tarayıcısı, etkinliğin ilk gününde Microsoft Edge olarak isimlendirilmişti. 2. günde ise Microsoft Edge' in yapılan testlerde diğer web tarayıcılara göre daha hızlı ve daha performanslı olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca performans örneği olarak Microsoft Edge üzerinden Flight Arcade isimli oyun açıldı ve bir nebze de olsa performansı gösterilmeye çalışıldı.

6-) Cortana' dan tekrar bahsedildi. Cortana' ya Flight Arcade isimli oyunu açması için sesli komut verildi ve Cortana bu oyunu bularak çok kısa bir süre içerisinde açtı.

7-) Depolama teknolojisinin gelişiminden bahsedildi. Eskiden CD ve DVD' ler kullanılırken bunların yerine artık çoğunlukla USB bellek vb. depolama aygıtlarının kullanıldığını, bu depolama aygıtlarının ise yerini bulut depolamaya bırakacağından bahsedildi. Microsoft Azure üzerine bilgi verildi.

8-) Windows 10 ile birlikte gelecek olan DirectX 12' nin oyunlardaki grafik kalitesi ile ilgili olarak kısa bir örnek video gösterildi.

9-) Çoğunlukla konferansın 2. gününde bu konular konuşulduktan sonra konferans sona erdi ve yayın röportaj şeklinde bir süre daha devam ettikten sonra etkinliğin 2. günü sona erdi.



NOT: Bu yazının kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder