14 Mayıs 2015 Perşembe

TP-LINK 10400mAh Power Bank İncelemesi



Marka : TP-LINK
Model : TL-PB10400
Kapasite : 10400mAh
Fiyat : 80-100 TL ve civarı (İnceleme yapılan an itibariyle.)

Herkese merhaba. Bu yazımızda daha çok ağ ürünleri ile tanıdığımız TP-LINK markasının taşınabilir şarj cihazını inceleyeceğiz.

Öncelikle ürünün kutusundan başlayalım. Ürün böyle bir kutuya sahip. Kutunun ön yüzünde ürünün resmiyle birlikte çok açık bir şekilde 10400mAh' lik kapasiteye sahip bir taşınabilir şarj deposu olduğu belirtilmiş. Ayrıca bir de 500' den fazla şarj edilebileceği ve cihazın güvenlik korumaları barındırdığı belirtilmiş. Yazının ilerleyen kısmında bunları açıklayacağız.

Kutunun yan tarafında ise yine cihazın bu sefer ufak bir resmi ile birlikte tekrar kapasite miktarı belirtilmiş. Ayrıca cihazın boyutları yazılmış (88.8x44.3x44.3mm). Bir de cihaz üzerinde yer alan girişlerin sağladığı güç yazılmış. Bunlar da şu şekilde; cihazın kendisini şarj etmemizi sağlayacak olan ''Input'' adı verilen giriş 5V/2A. Telefon ve tabletlerimizi şarj etmemizi sağlayacak olan 2 adet USB girişlerinden ''Output 1'' olarak adlandırılan giriş 5V/1A, ''Output 2'' ise 5V/2A değerlerine sahip.

Kutunun arka yüzünde ise cihazın kullanılım şekline dair bir resim yerleştirilmiş. Cihaz ile hem tablet hem de akıllı telefonların şarj edilebileceği belirtilmiş. Ayrıca yine cihazın güvenlik korumaları barındırdığına ve fener özelliği barındırdığına vurgu yapılmış durumda.














Şimdi gelelim cihazın kutu içeriğine. Kutuyu açtığımızda önce bizi ince bir poşet içerisinde cihazın kendisi karşılıyor. Kutunun alt kısmında ise Micro USB kablo, taşıma kılıfı, garanti belgesi ve kullanma kılavuzu bulunmakta.






















Cihaza yakından bakacak olursak, üzerinde aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere ''IN'' adında bir Micro USB giriş mevcut. Bu giriş cihazın kendisini şarj etmemizi sağlayan giriş.














Cihazın esas bizi ilgilendiren üst kısmına bakacak olursak eğer, 2 adet USB girişi, 1 adet feneri açmamızı sağlayan ve aynı zamanda cihazın doluluk oranına bakmamızı sağlayan buton, 1 adet te fener bulunmakta. Bunların altında ise yatay bir şekilde 4 adet led bulunmakta. Bu ledler ile cihazın doluluk oranını öğrenebiliyoruz. Eğer 1 led yanıyorsa cihazın doluluk oranı %25 ve civarı, 2 led yanıyorsa %50 ve civarı, 3 led yanıyorsa %75 ve civarı, 4 ledin tamamı yanıyorsa full dolu veya %100' e yakın bir doluluğa sahip olduğunu anlıyoruz. Cihaz üzerinden doluluğunu anlamak güzel bir olay ama keşke bir de cihazı PC' den şarj ederken PC üzerinden doluluk oranını tam olarak görebilseydik daha iyi olurdu.














Cihaz söylediğimiz gibi 10400mAh kapasiteye sahip. Örneğin 2000mAh küsür bataryaya sahip bir akıllı telefonunuz varsa, telefonunuzu bu cihaz ile 2 defa rahat bir şekilde fulleyebilirsiniz. Kapasite 10400mAh ama tabiiki şarj sırasında ufak kayıplar olabileceği için tam olarak bir net sonuç söylemek zor.

Cihazın kullanımı ile ilgili belirtilen önemli bir nokta var. Eğer cihazın kendisi şarjda iken cihaza tablet veya telefon bağlarsanız, cihaz telefon ve tabletinizi şarj etmez. Yani hem şarj olurken hem de şarj edemiyor, bunu belirtelim.

Ürünün fiziksel boyutlarından behsetmek gerekirse eğer, yükseklik tahmin ettiğimiz şekildeydi fakat genişlik olarak birazcık daha genişti. Ağırlık olarak ise tahmin ettiğimizden biraz daha ağır bir ürün fakat cihazın kapasitesi 10400mAh olduğuna göre, içindeki pillere göre normal bir ağırlık. Belki de hafif bile olabilir.














Bu cihaza neden sahip olmalısınız veya neden kullanmalısınız konusuna gelecek olursak eğer, akıllı telefonlar ve tabletler sürekli gelişiyorlar fakat özellikle akıllı telefonların şarjları 1 günü zar zor çıkartıyor büyük bir kısmı. Tabletler de kullanıma göre genelde 1-2 günde bir şarj ediliyor. Eğer çok seyehat eden biriyseniz, ya da yanınızda sürekli çanta taşıyorsanız veya araba ile iş yapıyorsanız bu ürün şarj derdiniz ortadan kaldıracak bir ürün. Özellikle ben bu ürünün uzun otobüs yolculuklarında bir kurtarıcı olacağını düşünüyorum bir çok kişi için. Ayrıca doğa sporları yapan kişiler için de zor anlarda hayat kurtarıcı bir ürün bile olabilir.

Şu an piyasada bulunan taşınabilir şarj cihazlarından en çok satanlardan bir tanesi olan bir ürün. Bu ürünün eğer tipi hoşunuza gitmediyse bu ürün gibi çokça satan ve aynı kapasiteye, aşağı yukarı da aynı fiyata sahip olan Xiaomi marka bir ürün de mavcut. Bu ürün ise TP-LINK' e göre daha geniş bir yapıda. Harici hard disk gibi bir görünüme sahip.

Sonuç olarak kaliteli bir ürün. İçinden taşıma kılıfı çıkması ayrı bir artı denilebilir. Sonuçta bu yanınızda taşıyacağınız bir ürün. Almayı düşünenler için alınabilir bir ürün, kolay kolay pişman ettirmeyecektir. Bir başka incelemede görüşmek üzere, hoşçakalın.


NOT : Bu incelemenin izinsiz olarak ve kaynak belirtilmeden kopyalanması, kullanılması yasaktır. Aksi halde gerekli işlemler yapılacaktır. Resimler üretici firma TP-LINK web sitesinden alınmadır.


0 Yorum:

Yorum Gönder